Életképek szabadúszó webdesignerként

Webdesign Blog

Hogyan néz ki a logótervezési munka folyamata?

2019. január 15. - Tóth Zsuzsanna

Erről már a webdesign tanfolyam blogján van egy posztom - Mi az arculat? Hogyan kezdj hozzá a logótervezésnek? címmel, meg persze van egy rahedli anyagunk, videónk magán a képzésen. Az a technikai rész. Van ennek egy olyan része, ami inkább gyakorlati és emberekkel, ügyfelekkel kell foglalkozni, néha gondolatolvasásba hajló képességeket magunkénak tudva, ezt nem lehet igazán szoftveresen lemodellezni. A kezdők gyakran első kisebb munkáknak logókat kapnak, ami nem baj, de egy logó illetve egy egész arculat csak laikusnak tűnik kis munkának. Illetve azoknak, akik az egy-két napos "logótervezés" üzletében tevékenykednek, zömmel stock alapokból összeolllózva valami logószerűt.

Tovább

Dolgozz szabadúszóként!

A szabadúszókról egy olyan kép él a fejekben, hogy a fehér homokos tengerparton fekszenek egy hintaágyban és dollárkötegekkel legyezgetik magukat és csak időként pillantanak rá a számítógépükre. Van ebben valami, hiszen Tim Ferris könyve, a 4 órás munkahét egy generációnak változatta meg az életét. Többek között az enyémet is.

Az interneten látottak azonban többnyire csalókák, mert azt sugallják, hogy ezek az emberek munka nélkül, mintegy varázsütésre kerültek az adott helyükre és semmi más dolguk nincs a világon.

De van az a mondás, hogy a sikernek nem titka, hanem ára van.

Tovább