Szexis ipari honlapdesign

ipari_honlapok.png

Rengeteg vállalkozás van, akiknek a tevékenysége nem olyan, amit szuperszexin lehetne tálalni, hiszen egy szerszámokat, ipari gépeket, csavarokat vagy fejőgépet forgalmazó cég legkevésbé a látványra hajt. Ugyanígy vannak a mesteremberek - asztalosok, víz és gázszerelők, építőipari vállalkozások is. Épp ezért a honlapjaik vagy nagyon bénák (a hobbista kolléga összerakta, működni működik, de...) vagy nagyon jellegtelenek, unalmasak. Pedig az internetes megjelenés nekik is épp olyan fontos.

Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani

Az emberek szeretnek betekinteni a kulisszák mögé - persze egy jó szakember hozzáértése szájról szájra terjed, mégis a legjobb szakiknak is lehetnek rossz hetei, vagy hónapjai, amikor máshonnan sem ártana ügyfelet, megrendelést felhajtani. Az internet előtt ülő és keresgélő embert pedig nem az ismerősök fogják meggyőzni, hanem az amit olvas és lát. 

iparti_webdesign.png

http://builtthings.com

 

Címkék:cégek vállalkozások webdesign ipari honlapkészítés honlap design Szólj hozzá!

A tipográfia öltöztet

tipografia_webdesign.jpg

Ez a design két dolgon alapul - az egyik a kiváló minőségű fotók, a másik pedig a finoman és tudatosan megválasztott tipográfia. Azt hihetnénk, hogy a választott betűcsalád valami hiperszuper új fontcsalád, pedig pont a klasszikus választás miatt érdekes ez az egész. A Bodoni Poster a 20. század első felében volt gyakran használt betűcsalád, táblafeliratokon, plakátokon. Ide nyúlik vissza olyan régi divatmárkák keletkezése, mint Elizabeth Arden vagy a Cartier, amelyek mind a Bodoni betűcsalád egy-egy tagját vonultatják fel arculatukban. Hasonló a Didot fontcsalád is amely megjárta a Vogue címlapját, ma a Guess és a Zara márkákban lelhető még fel.

Mára ezek már idejét múlt arculatok - a divatmárkák már nem így születnek - hanem a Facebookon és kis tervezők popup storejaiban, akik nem akarnak óriási világmárkának látszani. Pont ezért, mert ma már senki sem választ Bodonit, újra érdekes, újra kirivó ilyen tipóválasztást látni.

Drágának akarsz látszani?

A pozicionálás pedig ugyanúgy működik, mint fénykorában, nagyon elegáns, az összkép már azt sugallja, hogy itt bizony mélyen a zsebbe kell nyúlni, cserében igazán minőségi darabokat kapunk a pénzünkért. Ha egy arculattal ezt akarjuk sugallni, legyen az bármilyen más luxustermék, ezekkel a fontokkal előrecsomagolt marketingüzenetet kapunk.

Frissebb megoldás ez a Glamor nevezetű fontcsalád, amin már a 2010-es évek vonalvezetése is meglátszik.

Glamor_-_Cover.png

 

Címkék:stílus divat webdesign Bodoni Szólj hozzá!

Webdesign virágboltoknak

brisbane-florists.jpg

Az utóbbi 2 hétben több olyan megkeresés is érkezett, amelyben virágkereskedők, virágboltok kértek és kaptak árajánlatot webdesign tervezésre. Puszta kíváncsiságból nekiálltam egy kicsit körülnézni a témában, milyenek 2014-ben a hazai és külföldi virágboltok honlapjai?

Ha új témám van, azaz valami olyan szegmensben kell dolgoznom, ahol még nem tettem, akkor bizony rászánok pár napot és tartok egy kis terepszemlét. Ez a téma mondjuk nem annyira áll messzire tőlem, hiszen valamikor magam is virágkötőként dolgoztam. Mostanra inkább a pixeleket igazítom egymáshoz a virágszárak helyett.

Címkék:webshop webdesign webdesigner webdizájner virágbolt Szólj hozzá!

Min múlhat egy feliratkozás?

Ez egy nagyon jól tervezett megoldás, ha az oldal központi célja az, hogy a látogató feliratkozzon! 

A szimpla feliratkozó boxot fentről a kép, mint célcsoport szűrés támogatja, alul az ínycsiklandó képek pedig vizuálisan is megjelenítik azt, hogy mire számíthat az, aki megadja az email címét. Egy sima Hírlevél feliratú űrlap rég nem elég - mindig támasszuk alá írásban és vizuálisan is azt, hogy miért is jó az embernek, ha egy ezredik helyről fog hírleveleket kapni! 

A narancssárga az egyik legfigyelemfelkeltőbb szín, nagyon hatékony akciógombként, ebben az esetben is vonzza a figyelmet!

f438a75b37ac0174f3184b415c38174e.jpg

forrás: http://designspiration.net/wilderman88/web-design/

Szólj hozzá!

Responsive.hu jelölés a CSS Design Awardson

cssdesignawards.png

Nemrég elkészült a responsive.hu oldalunk és nagy örömömre beválasztották a CSS Design Awards nemzetközi design galériába is. Elég kevés a magyar oldal, a Pixelgyár idén már kettővel is jeleskedik - a másik a karácsonyi animált üdvözletünk volt. 

Szólj hozzá!

Új webdesigner portfóliót készítek

webdesigner_portfolio_1.jpg

Érdekes dolog ez a saját portfólió, mert ez az a munka, ami sosem lesz elég jó, sosem lesz tökéletes. 10 év után igyekszem egy olyat összerakni, amin nem parázom sokat, de azért rendben van. 

Címkék:design designer webdesign webdesigner webdizájner dizájner Szólj hozzá!

Flat webdesign. Itt a lapos és unalmas honlapok világa?

honlapkeszites_webdesigner.jpg

Sokan illetik a flat stílusú honlapokat ilyen jelzőkkel: unalmas, túl egysíkú, mindegyik egyforma... Aki manapság kicsit is figyel, hogy milyen honlapok születnek, vagy újulnak meg valóban azt veheti észre, hogy a klasszikus webdesign stílusok eltűntek, háttérbe szorultak. 

Címkék:mobil webdesign flat tablet responsive reszponzív Szólj hozzá!

Vonz a szabadúszó webdesigner élet?

szabaduszo_webdesigner.jpg

Nem csodálom. Aki kicsit is kreatív, aki nem szereti a monoton, minden nap ugyanolyan, semmi kihívást nem tartogató munkát, annak nagyon vonzó lehetőség. Elég hosszú ideje dolgozom így és továbbra sem tervezem, hogy másképp tenném. De az évek alatt megláttam a napos és a sötét oldalát is egyaránt.

Címkék:kreatív designer webdesign szabadúszó webdesigner dizájner Szólj hozzá!

Reszponzív webdesign szemlélet

responsive_webdesign_tervezes_pixelgyar_1.jpg

Mobile first, azaz a mobil az első.

Ezt az alapvető szabályt eltartott néhány hónapig mire bele tudtam tuszkolni abba az évek alatt kialakított és megszokott, és utólag szólva be is kövült munkamódszerbe, amivel dolgoztam. Nyolc-tíz év hosszú idő a weben, ahol a betárcsázós internettől, megmozdíthatatlan CRT monitoroktól jutottunk el a szélessávú mobilinternethez, és a csilliárd különféle apró kijelzővel rendelkező mobil eszközhöz.

Címkék:design honlap webdesign responsive reszponzív Szólj hozzá!

Hello! Újra itthon.

webdesign_webdesigner_szabaduszo.jpg

Már jó ideje érzem a hiányát, hogy nincs munkablogom. Azaz, hogy min dolgozom, milyen szakmai kérdések foglalkoztatnak, mi a véleményem trendekről. Mivel rengeteget írok - webdesign tanfolyamokat, tréninganyagokat, blogbejegyzéseket máshová, valahogy mindig bennmarad pár téma, amiről szívesen írnék, de sehová sem való. Ezért most hazajöttem. Vissza a blogba, ahonnan indultam, csak eltelt közben... mennyi is? 5 év. Wow!

Még szerencse, hogy az akkori posztjaim már a digitális mennyországban tengetik napjaik, mert nem kell visszaolvasnom a hülyeségeimet. Nem baj, írok helyette újakat! Webdesignről, fejlesztésről, UI tervezésről, responsive designról és munkafolyamatokról.

A blog is kap majd valami szép, új skint idővel. Egyelőre írok. Hello!

Címkék:webdesign webdesigner webdizájner Szólj hozzá!